5 kwietnia 2016

Wielkanocna galaretka


Wielkanocna galaretka

Galaretkę robię bardzo rzadko ponieważ moi domownicy za nią nie przepadają. Ja bardzo ją lubię i nie jest bardzo skomplikowana do zrobienia. A wachlarz dodatków jest ogromny :)


Zakupy:

- groszek konserwowy
- marchewka
- kukurydza
- 2 podudzia z kurczaka
- żelatyna


Przygotowanie:

Odstawiam ją do wystudzenia. Podudzia gotuję w osolonej wodzie i obieram potem mięso. Żelatyna zazwyczaj jest na 2,5 l wody ale ja zalewam tylko 1,5 l i dodaję kostkę rosołową i doprawiam solą i pieprzem. Do plastikowych kubeczków wkładam po kolei składniki według własnego uznania i na sam koniec wlewam żelatynę lekko już zastygniętą przez sitko. Dajcie znać w komentarzach jak Wam poszło :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz