Surówka z czerwonej kapusty
Składniki:
- 1/4 główki kapusty czerwonej
- 1 cebula
- 2 jabłka
- majonez
- cukier i pieprz, do smaku
Zrobiłam ją dzisiaj po raz pierwszy i muszę przyznać, że bardzo nam smakowała.
Zakupy:
1/2 główki czerwonej kapusty koszt ok.1,75 zł my potrzebujemy tylko ćwiartki czyli
koszt to ok. 0,88 zł, 1 szt. cebuli koszt
ok. 0,30 zł, 2 jabłka koszt ok.0,40 zł, 2 łyżki majonezu.
Przygotowanie:
Ćwiartkę kapusty czerwonej szatkuję i wrzucam na osolony wrzątek. Gotuję tak ok. 15 - 20 min. Po upływie tego czasu przecedzam. Wsypuję kapustę do miski, jabłka ścieram na tarce o dużych oczkach i dodaję do kapusty. Cebulę kroję w drobną kostkę, daję 1 łyżkę majonezu i dodaję do reszty. Mieszam składniki ze sobą. Cukru i pieprzu dodaję tyle aby złapać smak.
Podsumowanie:
Bardzo ale to naprawdę bardzo smaczna. Koszt całej porcji sałatki to ok 2 zł.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz