Młodą kapustę lubię między innymi dlatego, że się ją szybko przyrządza. Nie wymaga dużego nakładu pracy i czasu, a tak naprawdę pasuje do każdego obiadu.
Zakupy:
- główka młodej kapusty
- koncentrat pomidorowy
- pomidory (3-4 szt.)
- łyżka mąki
- 2 łyzki jogurtu naturalnego
- przyprawy: sól, pieprz ziołowy
Przygotowanie:
Kapustę rozdzielam na liście i płuczę w wodzie. Pomidory kroję na mniejsze kawałki i wrzucam do garnka, w którym jest odrobina wody i solę to. Kapustę szatkuję w paseczki i dorzucam do garnka. Duszę kapustę aż zmięknie. Na koniec 3-4 łyżki koncentratu mieszam z wodą, mąką i jogurtem. Mieszankę dodaję do kapusty i doprawiam do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz