Sałatka z żurawiną
Tą sałatkę jadłam kiedyś na jakiejś imprezie rodzinnej i strasznie mi posmakowała. Stwierdziłam, że wrócę do przepisu na Święta Wielkanocne. Była to potrawa świąteczna, która chyba rozeszła się najszybciej. Robiłam ją z podwójnej ilości składników.
Zakupy:
- 10 dkg żurawiny
- 3 filety z kurczaka- 1 puszka kukurydzy
- 1 seler naciowy
- 10 dkg słonecznika łuskanego
- 1 mały majonez lub jogurt naturalny
Przygotowanie:
Seler naciowy kroję w drobna kostkę, solę, mieszam i odstawiam na chwilę .Żurawinę moczę w gorącej wodzie, słonecznik podsmażam na patelni z odrobiną oleju na złoty kolor. Filety myję i kroję w kostkę i duszę na miękko. Potem mieszam wszystkie składniki razem :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz